عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : چهار شنبه 17 شهريور 1400
بازدید : 316
نویسنده : mozhgan

علاوه بر دستگاه‌های معمول ارتودنسی که بیشتر افراد با آنها آشنایی دارند، دستگاه‌های دیگری هم وجود دارند که می‌توانند به صورت همزمان، چند مشکل مربوط به فک و دندان را اصلاح کنند. به این دستگاه‌ها دستگاه‌های ارتودنسی فانکشنال می‌گویند. مثلا تصور کنید که اندازه فک بیمار کوچکتر از حد نرمال است؛ در نتیجه دندان‌ها به هم ریخته و نامنظم شده‌اند. با قرار دادن دستگاه‌های فانکشنال گسترش دهنده در دهان بیمار، هم فک او گسترده‌تر می‌شود و به اندازه نرمال برمی‌گردد و هم دندان‌ها فضای کافی برای مرتب شدن در اختیار خواهند داشت؛ به علاوه بعد از استفاده از ارتودنسی فانکشنال، وضعیت تنفسی فرد هم اصلاح شده و مشکلاتی مانند آپنه هم رفع می‌شوند. درمان های ارتودنسی فانکشنال به صورت بریس‌های ثابتی روی فک و دندان‌های بیمار قرار می‌گیرند؛ یعنی بیمار تا پایان دوره درمان نمی‌تواند این بریس‌های فانکشنال را از دهان خود خارج کند.

مزایای استفاده از ارتودنس فانکشنال

دستگاه‌های ارتودنسی فانکشنال به صورت همزمان مزایای دو یا چند دستگاه ارتودنسی معمولی را دارند و به همین دلیل بهبود عملکرد فک و دندان‌ها به همراه زیبایی چهره را به صورت همزمان به بیمار هدیه می‌دهند. بعضی از مزایای ارتودنسی فانکشنال عبارتند از:

  • این روش برای کودکان در سنین پایین هم قابل استفاده است و به عبارتی کودکان مناسب‌ترین گروه برای استفاده ار ارتودنسی فانکشنال هستند.
  • در این روش معمولا نیازی به کشیدن دندان‌ها برای افزایش فضا نیست؛ زیرا گسترش فضا و همراه با آن مرتب کردن دندان‌ها، به صورت همزمان اتفاق می‌افتد.
  • نگهداری و تمیز کردن دستگاه‌های ارتودنسی فانکشنال راحت‌تر از دستگاه‌های ارتودنسی معمولی است.
  • اصلاح رابطه بین فک ها همزمان با مرتب کردن دندان‌ها صورت می‌گیرد؛ به عبارتی ارتودنسی فانکشنال یک تیر و دو نشان است.
  • اصلاح طرح لبخند و طراحی یک لبخند زیبا و ایده آل برای بیماران درمان دردهای فک، شانه و گردن با اصلاح ماهیچه‌های مربوط به آنها
  • اصلاح طرح لبخند و طراحی یک لبخند زیبا و ایده آل برای بیماران
  • درمان دردهای فک، شانه و گردن با اصلاح ماهیچه‌های مربوط به آنها

بیشتربخوانید... ارتودنسی فک بالا

تفاوت ارتودنس فانکشنال و ارتودنسی معمولی

بیشتر متخصصان ارتودنسی از دستگاه‌های ارتودنسی معمولی برای اصلاح دندان‌های بیماران استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها شامل بریس‌های ثابت ارتودنسی و الاینرهای متحرک هستند و به طور کلی تمرکز ارتودنسی معمولی بیشتر بر دندان‌های بیمار است؛ اما دستگاه‌های ارتودنسی فانکشنال روی اصلاح مشکلات استخوان فک و نیز دندان‌ها تمرکز دارند. ارتودنسی متداول و معمولی، بیشتر برای افراد بزرگسال کاربرد دارد که رشد فک و دندان آنها کامل شده است. در این بیماران اگر کمبود فضای فکی وجود داشته باشد ممکن است متخصص ارتودنسی بعضی از دندان‌های بیمار را بکشد؛ در حالی که روش ارتودنسی فانکشنال بیشتر برای کودکان در سن رشد مناسب است. این دستگاه‌ها قابلیت گسترش دادن فضای فک را دارند و به همین دلیل هم ناهنجاری‌های فک را اصلاح کرده و هم از به هم ریختگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند. به عبارتی در ارتودنسی فانکشنال هم از روش ارتوپدی برای اصلاح استخوان فک بهره می‌گیرند و هم از ارتودنسی برای مرتب کردن دندان‌ها استفاده می‌شود.

سن مناسب برای انجام ارتودنسی فانکشنال

همان طور که گفتیم دستگاه‌های ارتودنسی فانکشنال اغلب برای افراد در سنین کودکی و نوجوانی مناسب هستند؛ زیرا در این سنین رشد استخوان فک هنوز کامل نشده است؛ به علاوه دندان‌های دائمی هنوز کاملا رشد نکرده‌اند و می‌توان با اعمال نیروی کنترل شده، نحوه رشد استخوان‌های فک را تغییر داد و فضا را برای رویش دندان‌های دائمی گسترش داد؛ به همین دلیل ارتودنتیست از دستگاه‌های ارتودنسی فانکشنال برای افراد در سنین ۶ تا ۹ سال استفاده می‌کنند و این دستگاه‌ها برای افراد بزرگسال کاربرد چندانی ندارند. با استفاده از دستگاه‌های ارتودنسی فانکشنال می‌توان از بروز بسیاری از مشکلات مربوط به استخوان فک جلوگیری کرد. این دستگاه‌ها باعث می‌شوند استخوان‌های فک بالا و پایین همزمان باهم و به صورت ایده‌آلی رشد کنند؛ هم چنین این دستگاه‌ها با افزایش فضای فک، جلوی بی نظمی‌های دندانی را در آینده می‌گیرند؛ در نتیجه این افراد در هنگام بزرگسالی معمولا از بریس‌های ثابت ارتودنسی بی‌نیاز هستند.

 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : چهار شنبه 17 شهريور 1400
بازدید : 379
نویسنده : mozhgan

انتخاب شیوه های ارتودنسی معمولا نسبت به نظر متخصص وابسته است؛ اما ارتودنسی دیمون یکی از پیشرفته ترین و به روز ترین نوع درمان های ارتودنسی با داشتن براکت های کشویی قابلیت بسته و باز شدن و همینطور به دست آمدن نتایج سریع از محبوبیت بالایی در بین بیماران برخوردار است. در این نوع از ارتودنسی فشار کمتری به دندان ها وارد می شود و اصطحکاک را به حداقل خود می رساند. این موضوع باعث می شود که بیمار در طول پروسه درمانی، درد کمتری را تحمل کند. به همین جهت رفت و آمد کمتری برای مراجعه به نزد متخصص ارتودنسی  نیاز است و در نهایت در هزینه و تعرفه ارتودنسی صرفه جویی بسیاری می شود. امروزه این شیوه به عنوان یک درمان منحصر به فرد می‌تواند در بازه های زمانی کوتاه نتایج قابل ملاحظه‌ای در رفع مشکلات فک و دندان داشته باشد. بریس های ارتودنسی دیمون یک مکانیسم منحصر به فردی دارد؛ که باعث می شود نیرو های متراکم به حرکت دندان های در موقعیت های صحیح کمک کند و فشار وارده را به صورت متراکم پخش کند. روش درمان راحت تری را پیش روی بیمار قرار دهند.

بیشتربخوانید... ارتودنسی پشت دندان

مزایای ارتودنسی چیست؟

  • شکل لبخند را به طور قابل توجهی بهبود می یابد.
  • آرایش دندان ها را به طور طبیعی اصلاح می کند.
  • درمان تفاوت های دندانی.
  • درمان شکاف دندان ها، با چسباندن دوباره آنها به هم.
  • بهبود فرم فک و صورت، با چیدمان دندان ها روی هم؛ که منجر به منظم شدن دوباره لثه می شود.
  • درمان نیش زبان.

بیشتربخوانید... ارتودنسی شیشه ای

معایب ارتودنسی دندان

  • در مورد ارتودنسی ثابت، التهاب لثه خفیف است.
  • بیشتر اوقات قیمت ارتودنسی کمی گزاف است.
  • قادر به مسواک زدن خوب دندان ها در حالی که بریس ها در دهان هستند نیست. این امر منجر به رسوب مواد غذایی در بین دندان ها می شود و باعث پوسیدگی می شود.
  • دوره طولانی درمان که گاهی منجر به بی حوصلگی و تلاش برای برداشتن بریس ها می شود.
  • سهل انگاری در تمیز کردن دندان ها در طول دوره ارتودنسی می تواند منجر به زردی دندان شود.
  • اگر ماهانه وضعیت خود را با ارتودنتیست به خوبی کنترل نکنید، این می تواند مشکلات زیادی را به دنبال داشته باشد؛ مانند افزایش دوره درمان و ظهور مشکلات جدید دندان.


:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : چهار شنبه 17 شهريور 1400
بازدید : 373
نویسنده : mozhgan

قیمت ارتودنسی بسته به نوع ارتودنسی، میزان پیچیدگی درمان و… ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال هزینه ارتودنسی لینگوال بسیار بیشتر از ارتودنسی سرامیکی است. پس ابتدا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا نوع ارتودنسی که باید شما انجام دهید را مشخص کنند تا هزینه درمان مشخص شود.

هزینه ی ارتودنسی تحت تاثیر چه عواملی است؟

هزینه ارتودنسی به عوامل متعددی؛ از جمله نوع درمان، مدت زمان، مهارت ارتودنتیست، ساختار فک، جنس لثه و… بستگی دارد.

هزینه و قیمت ارتودنسی نامرئی

هزینه ارتودنسی نامرئی بستگی به میزان مشکل و نوع ارتودنسی دندان دارد. در صورتیکه درمان ‌های مرحله اول با پلاک ‌های متحرک انجام شود، هزینه و قیمت ارتودنسی دندان کمتر خواهد بود، البته بسته به شدت مشکل و تعداد پلاک‌های مورد استفاده هزینه ارتودنسی متفاوت خواهد بود. هزینه در بیمارانی که نیاز به درمان ارتودنسی نامرئی دارند هزینه ارتودنسی نامرئی دندان چون در دو مرحله قبل و بعد از درمان انجام می‌شود بیشتر خواهد بود و هزینه درمان جراحی که ممکن است توسط جراح فک و صورت انجام می‌شود، جدا از هزینه و قیمت ارتودنسی نامرئی خواهد بود.

بیشتربخوانید... ارتودنسی ژله ای

هزینه ی ارتودنسی ثابت چقدر است؟

ارتودنسی ثابت از رایج‎ترین روش‎های درمانی است، این شیوه درمانی بسیار مناسب آن دسته از افرادی است که دارای ناهنجاری‎های شدید دندان هستند. در طی درمان ابزاری‎های ارتودنسی روی دندان قرار خواهند گرفت. در این روش ممکن است از بریس‎های سرامیکی، فلزی و یا دیمون استفاده شود. بریس‎های فلزی از مقرون ‎به ‎صرفه ‎ترین انواع آن است، در این روش نمی‎توان ابزارهای درمانی را از دهان خارج کرد.

بیشتربخوانید... ارتودنسی تیکه ای

هزینه ارتودنسی تک دندان

هزینه ارتودنسی تک دندان نیز مانند ارتودنسی دندان از فاکتورهای مختلفی تاثیر می‌پذیرد. هزینه ارتودنسی تک دندان بسته به این که چه روشی از طرف متخصص برای درمان تشخیص داده شود، طول درمان های ارتودنسی، سابقه متخصص ارتودنسی و حتی شهری که در آن زندگی می‌کنید متفاوت خواهد بود؛ بنابراین به صورت کلی نمی‌توان رقمی را برای قیمت و هزینه ارتودنسی تک دندان ذکر کرد.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : چهار شنبه 17 شهريور 1400
بازدید : 367
نویسنده : mozhgan

ارتودنسی فلزی:

ارتودنسی فلزی یکی از رایج ترین روش درمان های ارتودنسی است. براکت ها در این سیستم از جنس فولاد ضد زنگ هستند و با چسب مخصوصی بر روی دندان ها قرار می گیرند. سیم های ارتودنسی نیز با کمک کش ها به براکت ها متصل می شوند تا با اعمال نیرو به دندان ها باعث اصلاح موقعیت قرارگیری دندان ها شوند. براکت و سیم های ارتودنسی باید هر ۴ الی ۶ هفته یکبار تنظیم شوند تا بیمار در طی ۱ الی ۳ سال بتواند به نتیجه دلخواه خود دست یابد.

ارتودنسی سرامیکی:

براکت های به کار رفته در این سیستم از جنس سرامیک و هم رنگ دندان ها هستند و به اندازه بریس های فلزی قابل رویت نیستند. تنها عیب این نوع براکت ها این است که به مراقبت های بیشتری نیاز دارند؛ زیرا لکه پذیر هستند و میزان استحکام و دوام آنها کم است.

بیشتر بخوانید ... ارتودنسی دندان های نیش

ارتودنسی دیمون:

به جای استفاده از کش در این سیستم از یک مکانیسم لغزشی استفاده شده است که باعث شده است نتایج موردنظر با سرعت بیشتری ارائه شود، میزان مراجعات بیمار نزد ارتودنتیست را کاهش داده است و همچنین میزان سایش دندان ها در این روش کمتر است. استفاده از این نوع براکت به میزان اصلاحاتی که دندان ها نیاز دارند بستگی دارد.

بیشتر بخوانید ... ارتودنسی کاربردی

ارتودنسی لینگوال:

ارتودنسی لینگوال بر پشت دندان ها قرار می گیرد و برای افرادی که نمی خواهند لوازم ارتودنسی بر روی دندان هایشان دیده شود مناسب است. این متد درمانی با توجه به شرایط دندانی بیمار ساخته می شود و می تواند مشکلات بایت و مال اکلوژن را درمان کند.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : سه شنبه 16 شهريور 1400
بازدید : 355
نویسنده : mozhgan

ما در این مقاله تنها 6 نکته ساده و ابتدایی را مطرح می‌کنیم که توجه به آن‌ها در نهایت منجر به درمان بهتر فرزند شما می‌شود. اما تنها به این 6 مورد اکتفا نکنید و بیشتر و جدی‌تر به دنبال پیدا کردن متخصص مد نظر خود باشید.

  1. حتما و حتما یک متخصص ارتودنسی پیدا کنید

برخی از والدین ممکن است برایشان مهم نباشد چه دندانپزشکی درمان ارتودنسی کودکشان را انجام می‌دهند. اما این اشتباه است و والدین باید بدانند هر دندانپزشکی صلاحیت انجام درمان ارتودنسی دندان را ندارد. تنها دندانپزشکانی می‌توانند و اجازه انجام چنین درمانی برای کودکان را دارند که دارای مدرک تخصصی ارتودنسی باشند. این متخصصان که با نام ارتودنتیست شناخته می‌شوند به‌جز دوره عمومی دندانپزشکی، نزدیک 3 تا 4 سال دیگر تحصیل می‌کنند تا بتوانند به تشخیص، درمان و یا پیشگیری از ناهنجاری‌های دندانی و فکی بپردازند.

  1. به محیط مطب توجه زیادی داشته باشید

به مطب متخصصان ارتودنسی که در لیست خود نوشته‌اید سر بزنید و وضعیت یا جو مطب تک‌تک آن‌ها را بررسی و مقایسه کنید. از فضا و محیط مطب متخصص به هیچ عنوان سرسری رد نشوید. زیرا قرار است کودک خود را برای مدت طولانی به آن مطب ببرید بنابراین مطب انتخابی شما باید حتما مکان مناسبی برای کودکان باشد. حین بررسی و مقایسه مطب متخصصان، هر کدام ویژگی‌های زیر را دارند، در لیست بهترین متخصص ارتودنسی کودکان خود قرار دهید و ماباقی را خط بزنید:

  • وجود فضای باز داخل مطب و سالن انتظار متناسب با سن و سال کودکان
  • ساکت بودن محیط مطب
  • وجود کودکان هم سن و سال فرزند شما در کلینیک
  • حضور پرسنل آشنا به خلقیات کودکان
  • وجود رنگ های شاد و حداقل تجهیزات سرگرمی برای بچه‌ها
  1. به باتجربه ها بیشتر اهمیت دهید

به مطب هر کدام از متخصصان لیست خود سر زدید حتما آلبوم و گالری تصاویر قبل و بعد ارتودنسی کودکان موجود در مطب را نیز ببینید. اگر در گالری، تصاویر تعداد زیادی کودک وجود داشت این یعنی ممکن است تجربه متخصص بالا باشد و نتایج درمان کودکان در مطب این متخصص بهتر است. همچنین از والدینی که کودک خود را به مطب آورده‌اند درباره مهارت، توانایی و تجربه ارتودنتیست سول بپرسید. اگر نظرات و بازخوردها مثبت بود می‌توانید متخصصی که به مطبش سر زدید را در صدر لیست بهترین متخصص کودکان قرار دهید.

بیشتربخوانید... ارتودنسی جلو بودن فک بالا

  1. صبوری، صبوری، صبوری متخصص ارتودنسی کودکان را بسنجید

همه می‌دانیم که کودکان در سنین پایین نیازهای خاصی دارند و ممکن است برقراری ارتباط با آن‌ها برای هر متخصص یا دندانپزشکی آسان نباشد. خاصه متخصصانی که معمولا کودکان زیادی را در مطب خود ویزیت می‌کنند و با کودکان در ارتباطند معمولا بسیار صبور هستند و تلاش زیادی می‌کنند تا با صبوری نیازهای دندانپزشکی بچه‌ها را برطرف کنند. بنابراین مطمئن شوید ارتودنتیستی را انتخاب می‌کنید که حتما در برخورد با کودکتان به اندازه کافی صبور باشد تا نه خودش اذیت شود و نه تجربه بدی برای کودکتان رقم بخورد.

بیشتربخوانید... ارتودنسی همزمان با عمل بینی

  1. ببینید آیا دسترسی به متخصص آسان است؟

دسترسی به متخصص کودکان از دو جهت باید آسان باشد. یکی موقعیت مطب بسیار مهم است و دیگری آنلاین بودن. مسیر متخصص نباید از خانه شما دور باشد زیرا به مرور زمان ممکن فاصله طولانی برای بچه ها غیر قابل تحمل و دشوار باشد. بهتر است متخصص به صورت آنلاین یا تلفنی در دسترس باشد تا اگر مشکلی در خصوص ارتودنسی کودکان مشاهده کردید در اولین فرصت ممکن با او قضیه را در میان بگذارید.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : سه شنبه 16 شهريور 1400
بازدید : 384
نویسنده : mozhgan

سوالی که برای برخی مطرح است این است که درمانهای دندانپزشکی ترمیم و زیبایی ( ایمپلنت دندان ، لمینت دندان ، کامپوزیت و...)در طول بارداری امکان پذیر است. در جواب این دسته از افراد باید گفت درمانهای زیبایی در طول هر دوره ی زمانی برای افراد امکان پذیر است ولی رعایت نکاتی را لازم است. دوران بارداری نیز نکات و الزامات خاص خود را لازم دارد چرا که سلامت مادر و کودک بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید ... مزایا و معایب ونیر دندان

دندانپزشکی بارداری

در ابتدا باید برخی از نکات را مد نظر داشت مثلا در دوران بارداری هورمون های ویژه ای در بدن مادر افزایش می یابد که باعث التهاب لثه در مادر می شود. در این دوران میزان خونریزی لثه بیشتر است. لذا بایستی مادر در رعایت بهداشت تلاش بیشتری را رعایت نماید و افزایش دفعات مسواک زدن امری ضروری است. در برخی مادران در طی دوران بارداری افزایش بافت لثه ممکن است رخ دهد که در این موارد نیاز به برداشتن لثه اضافی توسط دندانپزشک است. بیماری های لثه می تواند باعث مسمومیت ها در زنان باردار شود. داشتن رژیم غذایی مناسب هم باعث بهبود سلامت دندانهای مادر و دندانهای کودک می شود. استفاده از رژیم حاوی کلسیم و حاوی انواع ویتامین ها در زنان باردار توصیه می شود. مصرف شیر در زنان باردار توصیه می شود. انجام و گرفتن تصاویر رادیوگرافی یکی از موارد مضر برای زنان باردار محسوب می شود. پرتوی ایکس می تواند روی سلامت کودک مضر باشد. جهت درمانهای دندانپزشکی بارداری  برای زنان باردار استفاده لیزر دندان توصیه می شود.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : سه شنبه 16 شهريور 1400
بازدید : 382
نویسنده : mozhgan

کامپوزیت روکشی است که زیرمجموعه لمینت دندان قرار میگیرد. در واقع کامپوزیت یکی از روش های لمینت است که برای طرح لبخند استفاده می شود. البته کامپوزیت علاوه بر زیبایی کاربردهای ترمیمی نیز دارد. ماده اصلی کامپوزیت رزین است. رزین همان ماده ای است که برای پر کردن دندان ها به کار می رود. کامپوزیت دندان  نیز ماده ای خمیری و شکل پذیر است. این ماده در مطب توسط پزشک متخصص دندانپزشکی ترمیم و زیبایی و به شکل لایه ای روی دندان های شما قرار داده می شود.

مراحل کامپوزیت دندان

همانطور که گفتیم کامپوزیت یکی از مجموعه های لمینیت دندان (لمینت دندان جلو) می باشد. که با هدف بالا بردن زیبایی صورت و طراحی لبخند زیبا انجام می شود. در خصوص نحوه کامپوزیت  به صورت ساده باید گفت که در این روش دندان پزشک ماده ای به نام رزین را روی دندان قرار می دهد. این ماده همان ماده ای است که در پر کردن دندان نیز استفاده می شود. با این تفاوت که کامپوزیت مورد استفاده در زیبایی سفیدتر از نوع دیگر آن جهت پر کردن دندان است. متخصص ماده خمیری شکل  را روی دندان های شما شکل می دهد و با نوری آبی رنگ آن ماده را سر جای خود محکم می کند. این توضیح ساده ای بود از مراحل کامپوزیت دندان . اما میتوان مراحل را به شکل دسته بندی اینگونه بیان کرد:

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان انواع مختلفی دارد که کاربردهای آن نیز متفاوت است. انواع مختلف کامپوزیت برای پر کردن دندان، روکش دندان های خلفی و یا دندانهای قدامی مورد استفاده قرار می گیرد. انتخاب نوع آن با توجه به نیاز بیمار توسط متخصص انجام می شود. اما شاید بد نباشد درباره انواع آن بیشتر بدانید. در ادامه درباره انواع آن برایتان به شکل جزیی تر خواهیم گفت. توجه کنید که این دسته بندی بر اساس سایز ذرات مواد کامپوزیت ها انجام شده است.

کامپوزیت میکروفیل:

کامپوزیت ماکروفیل با فیلرهای بسیار کوچک درست شده اند. اندازه ذرات به کار رفته در این نوع کامپوزیت ۰.۰۱ تا ۰.۱ میکرون است. همین ریز بودن ذرات باعث می شود که پولیش دندان ها و حالت دهی آنها راحت تر باشد. از این نوع کامپوزیت برای دندان های قدامی استفاده می شود. چرا که زیبایی و درخشندگی میکروفیل ها بسیار زیاد است. بخاطر مقاومت کمتر این نوع از کامپوزیت نمیتوان از آنها برای دندان های خلفی استفاده کرد. چرا که توانایی تحمل فشار حاصل از جویدن را ندارند.

کامپوزیت هیبرید:

این نوع کامپوزیت دارای ذرات با سایزهای مختلف هستند. به همین دلیل کاربرد آنها با میکروفیل ها متفاوت است. کامپوزیت هیبرید دارای استحکام بالا هستند که باعث می شود بتوانند نیروی جویدن را تحمل کنند. اما پالیش پذیری آنها بسیار کم تر از نوع میکروفیل است. در واقع این ویژگی موجب می شود که به راحتی بتوان از این نوع کامپوزیت برای پر کردن حفره های دندانی، ترمیم پوسیدگی ها و یا شکستگی های دندان خلفی استفاده کرد. برندهای مختلفی از این نوع کامپوزیت در ایران وجود دارد.

کامپوزیت نانوفیل:

این نوع کامپوزیت نسبت به دو نوع قبلی جدیدتر هستند. تولید این نوع کامپوزیت با هدف ایجاد نوعی که بتواند هم استحکام بالایی داشته باشد و هم به راحتی روی دندان شکل بگیرد؛ انجام شد. کامپوزیت نانوفیل هم زیبایی لازم را به دندان ها می بخشد و هم در برابر سایش مقاوم است. از کامپوزیت نانوفیل میتوان جهت ترمیم دندان، بستن فاصله بین دندان ها و برای دندان های خلفی نیز استفاده نمود.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : سه شنبه 16 شهريور 1400
بازدید : 367
نویسنده : mozhgan

برای کبد چرب (fatty liver) و کمک به درمان چربی کبد، باید رژیم غذایی مناسب کبد چرب را در کنار ورزش و افزایش تحرک داشته باشید تا بهترین نتیجه را بگیرید. اگر برای درمان کبد چرب تصمیم قطعی گرفته‌اید و مصصم هستید، در ادامه توضیحات رژیم کبد چرب را بخوانید.

رژیم غذایی سالم و مناسب کبد چرب، یک برنامه غذایی حاوی مقدای کمی قند، چربی‌های اشباع و ترانس و سرشار از امگا3 است. در یک برنامه غذایی متعادل مصرف میوه، سبزیجات، لوبیا‌ها، آجیل‌ها، دانه‌ها، روغن زیتون و غلات کامل توصیه می‌شود. داشتن چنین برنامه غذایی برای سلامت قلب نیز بسیار مفید است. در نهایت، احتمال مرگ در سنین پایین را کاهش و به صورت مفید التهاب را کم می‌کند.

غذاهای مفید برای سلامت کبد

در رژیم لاغری کبد چرب، باید از مواد غذایی مفید برای سلامت استفاده کنید، در ادامه لیست خوردنی‌های عالی و تقویت کننده برای کبد را معرفی کرده‌ایم:

سبزیجات و آب آن‌ها و همین طور میوه‌های خام و فیبردار؛

نوشیدن دو لیتر آب در روز ( معادل با 8 لیوان آب در طول یک روز )؛

سیر و پیاز؛

استفاده از نان و سایر غلات سبوس‌دار؛

استفاده از محصولات شیر سویا و پنیر سویا برای جبران نمودن کلسیم شیر؛

چغندر؛

انواع کلم مانند کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم، کلم پیچ و کلم قمری؛

آرتیشو (کنگر فرنگی)؛

استفاده از منابع غنی ویتامین C بصورت روزانه مثل لیمو ترش؛

استفاده از منابع غنی ویتامین E؛

میوه‌های غنی از آنتی اکسیدان مثل آلو، کشمش، زغال اخته، شاتوت، توت فرنگی، تمشک، پرتقال، گریپ فروت سرخ، طالبی، سیب و گلابی؛

کاسنی و یا عرق آن (عرق کاسنی)؛

استفاده از منابع سلنیوم مانند استفاده از غذاهای دریایی مثل ماهی و میگو؛

استفاده بیشتر گوشت ماهی و مرغ نسبت به گوشت قرمز؛

استفاده از نمک دریا به جای نمک معمولی برای طبخ غذا؛

استفاده از روغن زیتون و روغن کنجد؛

استفاده از کلیه مواد غذایی گفته شده در بالا بصورت تازه؛

بیشتربخوانید... افزایش متابولیسم

غذاهای مضرر برای کبد چرب

در ابتدای این مطلب، گفتیم که دلیل اصلی بروز کبد چرب، عدم تحرک و استفاده از رژیم غذایی نامناسب است! اگر از رژیم کبد چرب استفاده می‌کنید، نباید از غذاهای زیر استفاده کنید:

 

الکل: الکل عامل اصلی ابتلا به کبد چرب و دیگر بیماری‌های کبدی است.

شکر: از غذاهای شیرین نظیر شکلات و شیرینی، نوشابه و آب میوه‌ها دوری کنید. قند خون بالا به تجمع چربی در کبد کمک می‌کند و با مصرف بیش از اندازه کم کم با علائم کبد چرب مواجه می‌شوید.

غذاهای سرخ شده: این غذاها دارای کالری و چربی بالایی هستند.

نمک: مصرف بیش از اندازه نمک بدن شما را مجبور به نگه داشتن بیش از حد آب می‌کند. مصرف سدیم را به روزانه کمتر از 1500 میلی گرم محدود کنید.

نان سفید، برنج و ماکارونی: رنگ سفید در این مواد غذایی نشانه‌ای فرآوری شده‌ی بالای این مواد غذایی است که قند خون شما را در مقایسه با دیگر غلات کامل به علت کمبود فیبر، بیشتر افزایش می‌دهد.

گوشت قرمز: بیف و غذاهای گوشتی دارای چربی اشباع شده بسیار بالایی هستند.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: جراحی لاغری , ,
تاریخ : سه شنبه 16 شهريور 1400
بازدید : 348
نویسنده : mozhgan

عکس دندان – در عکس‌برداری پرتوی ایکس که برای موفقیت درمان عصب ‌کشی ضرورت دارد، دندانپزشک اطلاعات خوبی راجع به گستردگی و عفونت و ساختار داخلی و شکل ریشه ‌های دندان به دست می‌آورد. بنابراین عکس پرتوی ایکس و هر اطلاعاتی که از طریق آن به دست می‌آید، کاملاً ضرورت دارد. به گفته دندانپزشکی ترمیم و زیبایی دوز تشعشع یک عکس پرتوی ایکس تنها، به قدری نیست که تأثیری بر جنین در حال رشد بگذارد. علاوه‌ بر این عکس دندانپزشکی به صورت منطقه ‌ای در دهان انجام می‌شود نه ناحیه شکم. برای احتیاط بیشتر معمولاً دندان‌پزشک لباس محافظ پرتوی ایکس به زنان باردار می‌دهد تا از نرسیدن تشعشع به ناحیه شکم اطمینان حاصل شود.

یکی دیگر از نگرانی‌های بارداری داروهای تجویز شده و مواد شیمیایی مورد استفاده در طول درمان است.

داروی بی ‌حسی – داروی بی حسی که دندانپزشک بارداری برای زنان باردار استفاده می‌کند، مطمئن و بی‌ خطر است. با این حال میزان بی ‌حسی مورد استفاده برای زنان باردار باید در حداقل مقدار ممکن باشد. در صورتی که دوز اولیه داروی بی ‌حسی کفایت نکند، دندانپزشک مقدار آن را بیشتر می‌کند تا بیمار در طول درمان راحت باشد. تجربه درد باعث افزایش استرس می‌شود و استرس برای کودک داخل رحم زیان‌بخش تر از اندک داروی بی حسی است.

مواد شیمیایی – مواد شیمیایی تمیز کننده مورد استفاده در طول درمان (معمولاً بلیچینگ یا هیدروکلرید سدیم) و مواد پر کننده دندان هیچ خطری برای جنین ندارند.

آنتی ‌بیوتیک – تجویز آنتی بیوتیک برای مقابله با عفونت دندان، امری متداول است. دندانپزشک پیش از درمان، در طول و پس از آن نوع مشخصی آنتی ‌بیوتیک که برای زنان باردار بی ‌خطر است، تجویز می‌کند.

بیشتربخوانید... ترمیم دندان با کامپوزیت

خطرات و عوارض عدم انجام عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری

در صورتی که دندانپزشک علیرغم آگاهی داشتن از بارداری شما توصیه می‌کند عصب ‌کشی انجام دهید، مطمئن باشید خطر موکول کردن عصب ‌کشی به پس از زایمان بسیار بیشتر از خود عصب ‌کشی است. خطر انجام ندادن عصب ‌کشی در بارداری شامل موارد زیر می‌باشد:

درد – مشکلات دندانی مانند آبسه دندان که نیاز به عصب ‌کشی دارد معمولاً با دندان درد شدید همراه هستند. درد شدید دائمی در دوران بارداری استرس زیادی وارد می‌کند که تأثیرات منفی بالقوة آن برای مادر و جنین بسیار بیشتر از انجام درمان دندانپزشکی است.

عفونت – مشکل دندانی که نیاز به عصب ‌کشی دارد به معنی عفونت داخل دندان است. در صورتی که عفونت دندان درمان نشود و مدت طولانی به حال خود رها شود، ممکن است در سرتاسر بدن گسترش یافته و به بدن کودک در حال رشد برسد و عوارض جدی ایجاد کند. این وضعیت برای بارداری بسیار خطرناک است.

بیشتربخوانید... ونیر دندان

بهترین روش عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری

سه‌ ماهة اول بارداری حساس‌ترین زمان رشد جنین است. بنابراین هر گونه درمان دندانپزشکی غیر اورژانسی نباید در سه ماهه اول بارداری صورت بگیرد بلکه باید بسته به ضرورت، درمان آن را به سه‌ ماهة دوم بارداری موکول کنید تا از خطرات آن در امان باشید. در صورت لزوم دندانپزشک ممکن است دندان آبسه کرده را باز کند تا چرک داخل آن تخلیه شود و درد کاهش یابد و سپس محفظه پالپ دندان را تا حد ممکن تمیز و ضد عفونی نماید. بعدا پس از این که بارداری وارد سه ‌ماهة دوم شد، عکس پرتوی ایکس از دندان گرفته می‌شود تا عصب ‌کشی تکمیل شود. همین کار را می‌توان برای مشکلات دندانی شناسایی شده در سه ماهه سوم بارداری نیز انجام داد به این معنی که در صورت امکان، تکمیل نهایی درمان پس از زایمان انجام شود. توجه داشته باشید که عصب ‌کشی در بارداری کاملاً مطمئن و بی ‌خطر است و هیچ تأثیر بدی بر جنین نمی‌گذارد. در صورتی که به دندانپزشک یا هر پزشک دیگری مراجعه می‌کنید حتماً بارداری خود را به اطلاع او برسانید.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
تاریخ : سه شنبه 16 شهريور 1400
بازدید : 370
نویسنده : mozhgan

این روزها گزینه های درمانی زیادی در خصوص ارتودنسی وجود دارد. از براکت ها گرفته تا ارتودنسی های نامرئی ، فلزی و سرامیکی که هرکدام موارد استفاده خود را دارند. متخصصان ارتودنسی بعد از عکس برداری ، متغیرهایی مانند سن ، تفاوت در اندازه دندان ها ، میزان فشردگی و کج بودن آن ها و مشکلات احتمالی فک را در نظر می گیرند تا یک روش را از بین انواع ارتودنسی دندان انتخاب کنند. در چنین شرایطی بهتر است به گزینه یا گزینه هایی که دندان پزشکتان پیش روی شما قرار می دهد اعتماد کنید و در پروسه ساخت بهترین طرح لبخند ، با وی همکاری داشته باشید.

بیشتربخوانید... برگشت درمان ارتودنسی

انواع ارتودنسی ثابت

درمان ارتودنسی های ثابت متداول ترین انواع ارتودنسی دندان هستند. شما پس از نصب براکت های ثابت و گذشت چند روز ، می توانید اکثر غذاهای همیشگی را بخورید اما باید از مصرف برخی از غذاها و نوشیدنی ها مانند شیرینی های سخت و نوشابه های گازدار خودداری کنید. ارتودنسی های ثابت به طور سنتی از سیم هایی تشکیل شده اند که از داخل براکت ها رد شده و در دندان های انتهایی ثابت می شوند. براکت ها به طورکلی از فولاد ضدزنگ ساخته شده و با کمک لاستیک بسیار کوچکی به دندان ها چسبیده می شوند تا سیم ارتودنسی از داخل آن رد شود. سیم ها نیز از آلیاژهای فلزی ساخته می شوند و یک نیروی ملایم و ثابت روی دندان ها ایجاد می کنند تا در طول زمان حرکت کرده و منظم شوند.

  • ارتودنسی ثابت سرامیکی
  • ارتودنسی فانکشنال
  • ارتودنسی دیمون

بیشتربخوانید... ارتودنسی از داخل

انواع ارتودنسی متحرک

ارتودنسی متحرک برای اصلاح مشکلات جزئی در ظاهر دندان ها یا به عنوان بخشی از درمان ارتودنسی ثابت استفاده می شود. اما این نوع از ارتودنسی ها صرفاً باید برای تمیز کردن یا تحت شرایط خاص از دهان خارج شوند که باید حتماً متخصص ارتودنسی در این خصوص به شما مشاوره های لازم را داده باشد.

  • اینویزیلاین شفاف
  • ارتودنسی با پلاک زد

انواع ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی یکی از انواع ارتودنسی دندان است و به روش هایی گفته می شود که در آن سیم یا براکت ها دیده نشوند و از نظر ظاهری ، زیبایی و اعتماد به نفس بیمار حفظ می شود. ارتودنسی نامرئی تکنیک های مختلفی دارد مانند:

  • ارتودنسی اینویزیلاین
  • ارتودنسی لینگوال

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مجله سلامتی و آدرس salamatmag.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com